Besarkan Payudara Wanita Secara Semula Jadi

Payudara wanita terdiri daripada lemak, puting susu, kelenjar (alveoli) dan rangkaian saluran melalui susu yang boleh lulus dari kelenjar ke puting susu.

Setiap payudara mengandungi antara 15 dan 20 bahagian yang dipanggil lobus, masing-masing terdiri daripada banyak struktur kecil yang dikenali sebagai kelenjar atau alveoli. Kelenjar ini menghasilkan susu. Sistem tiub kecil yang dikenali sebagai mengangkut susu dari kelenjar ke saluran tengah besar yang mempunyai banyak bukaan pada puting. Saluran tengah terbuka ke puting dari setiap lobus.
Kelompok otot mengelilingi setiap kelenjar. Band ini boleh mengikat (memerah), memaksa susu keluar dari kelenjar, ke dalam saluran dan melalui kolam yang terletak di bawah areola, bulatan merah jambu / coklat yang mengelilingi puting. Akhirnya, bayi yang mengisap mengeluarkan susu dengan menekan dan mengepam keluar dari kolam ini melalui puting susu.

Ruang di sekeliling lobus dan saluran diisi dengan tisu lemak dan ligamen. Saiz payudara tidak menyusu ditentukan oleh jumlah lemak yang terkandung di dalamnya.

Di bawah payudara ada tisu berserabut dan otot. Otot dada melepasi bahagian bawah payudara dan menghubungkan dada dan lengan. Berbaring lebih jauh di bawah otot dada adalah tulang rusuk yang disambungkan oleh otot-otot intercostal, yang meningkatkan dan menurunkan sangkar tulang rusuk ketika bernafas masuk dan keluar.

Jauh di luar tulang rusuk adalah lapisan pleura, membran nipis yang lembap yang melambangkan rongga dada.

Payudara wanita datang dalam pelbagai bentuk dan saiz. Tidak ada bentuk atau saiz sempurna untuk payudara. Payudara normal boleh besar atau kecil, lancar atau kental, dan cahaya atau gelap.
Payudara anda mula berkembang apabila anda memulakan akil baligh. Semasa akil baligh tahap hormon dalam perubahan badan anda, yang menyebabkan payudara anda berkembang dan tempoh anda bermula. Banyak faktor yang menjejaskan apabila anda akan memulakan akil baligh dan mengembangkan payudara, termasuk keturunan (cara ciri tertentu disahkan dari generasi ke generasi), berat, senaman, pemakanan, tekanan, dan penyakit kronik.

Bagaimanakah payu dara berkembang?

Bahagian dalam payudara anda terdiri daripada tisu lemak dan kelenjar susu menghasilkan, yang dipanggil kelenjar susu. Kawasan gelap payudara anda di sekitar puting anda dipanggil areola. Apabila badan anda mulai berkembang, benjolan kecil tumbuh di bawah isola dan puting. Benjolan ini dipanggil puting susu. Sebagai tunas menjadi lebih besar dan bulat, payudara berkembang.
Apabila payudara anda berkembang, isolae menjadi lebih besar dan lebih gelap. Areolae dan puting boleh berkisar warna dari cahaya merah muda ke purplish kepada cahaya berwarna kelabu bergantung pada warna kulit anda.

Bilakah saya akan mendapat payudara?

Payudara anda mula berkembang apabila anda memulakan akil baligh dan tahap hormon dalam perubahan badan anda, menyebabkan payudara anda berkembang dan tempoh haid anda bermula. Keturunan (ciri-ciri tertentu yang diluluskan dari generasi ke generasi), pemakanan, berat badan, senaman, dan penyakit kronik menentukan apabila anda akan memulakan akil baligh dan mengembangkan payudara. Payudara kebanyakan kanak-kanak perempuan mula berkembang apabila mereka berumur 9 atau 10 tahun, tetapi sesetengah kanak-kanak perempuan boleh mula membuat buah dada lebih awal atau lebih awal daripada usia ini.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk mendapatkan payudara?

Ia mengambil masa yang berlainan dengan jumlah masa yang berlainan untuk mengembangkan payudara, biasanya antara 3 dan 5 tahun. Umur ketika anda mula berkembang tidak mempunyai kesan pada saiz akhir payudara anda. Sebagai contoh, jika anda membangun lebih awal daripada kebanyakan gadis, ini tidak bermakna bahawa anda akan mempunyai payudara yang lebih besar daripada kebanyakan gadis.

Adakah semua orang mula mendapat payudara pada masa yang sama?

Tidak. Adalah normal bagi sesetengah gadis untuk mula mengembangkan payu dara apabila berusia 8 atau 9 tahun, manakala yang lain tidak bermula sehingga mereka berusia 11 atau 12. Setiap gadis mempunyai "jam" sendiri yang badannya mengikutinya. Contohnya, kanak-kanak perempuan yang melakukan gimnastik, tarian, lagu, atau lain-lain sukan yang sangat aktif boleh melalui baligh pada usia kemudian. Walaupun perkembangan anda adalah normal, sukar jika anda kelihatan seperti yang pertama atau yang terakhir di kalangan rakan sekelas atau rakan anda untuk mengembangkan payudara. Bercakap dengan ibu bapa atau orang dewasa yang anda percayai dan beritahu dia bagaimana perasaan anda. Sekiranya anda berkembang lebih awal, ingatlah bahawa gadis-gadis lain akan segera mengejar.

Adalah penting untuk bercakap dengan pembekal penjagaan kesihatan anda jika anda tidak memulakan sebarang perkembangan payudara pada masa anda berusia 13 tahun.

Adakah terdapat apa-apa yang boleh saya lakukan untuk meningkatkan saiz payudara saya?

Keturunan adalah faktor yang paling penting dalam menentukan bentuk dan saiz payudara. Tiada krim, senaman khas, atau pakaian akan mengubah saiz payudara anda secara kekal. Payudara anda mungkin berubah dengan penurunan berat badan atau selepas kehamilan, tetapi sebahagian besarnya, saiz payudara anda tetap sama setelah anda selesai akil baligh. Juga, saiz payudara tidak mempunyai kesan sama ada seorang wanita akan dapat menyusukan bayinya.

Bilakah dan bagaimanakah payudara saya akan menghasilkan susu?

Di dalam payudara wanita terdapat poket kecil yang disebut alveoli. Selepas seorang wanita melahirkan, hormon otaknya memberitahu alveoli untuk menghasilkan susu. Apabila anaknya menyusu pada puting, penghisap itu mengeluarkan susu dari alveoli melalui saluran susu dan mengeluarkan lubang-lubang kecil di puting susu. Apabila ibu berhenti menyusu bayinya, alveoli perlahan berhenti membuat susu.

Bagaimana untuk membesarkan payudara semula jadi

Adakah anda tidak puas hati dengan payudara semula jadi anda, tetapi enggan menjalani masa dan perbelanjaan pembedahan pembesaran? Anda tidak bersendirian Hari ini, ramai wanita beralih kepada pelbagai kaedah semulajadi untuk mendapatkan payudara yang lebih besar tanpa pembedahan. Walaupun keputusan mana-mana kaedah ini akan mempunyai banyak kesan, dengan kesabaran untuk mencuba pelbagai penyelesaian, mungkin untuk melihat peningkatan yang sederhana. Walau bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa banyak "membunuh" payudara tidak disokong oleh bukti saintifik. Walaupun dengan kaedah yang mempunyai beberapa kredibiliti saintifik, kejayaan tidak dijamin.

1.Mengamalkan postur tubuh yang baik. Sesetengah wanita mendapati bahawa payudara mereka kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya ketika mereka mengalami postur yang merosot atau tersentuh. Untuk rangsangan segera pada garis payudara anda, cukup lurus! Berdiri lurus, pegang kepala tinggi, dan tarik bahu anda kembali. Pastikan leher anda lurus ke atas dan ke bawah; jangan biarkan ia meluncur ke hadapan. Tarik dada anda perlahan-lahan semasa anda berdiri dan berjalan. Sekarang, lihat di cermin. Anda mungkin terkejut betapa perbezaannya setelah helah ringkas ini dibuat!

2. Pakai top dengan perhiasan di atas dada. Satu cara yang sering diabaikan untuk membuat payudara anda kelihatan lebih besar adalah dengan memakai pakaian yang menonjolkan lengkung semulajadi anda. Sebagai contoh, apa-apa jenis baju dengan bahan bengkak, bengkak, atau ruffled di kawasan dada boleh memberikan ilusi bahawa payudara anda lebih besar daripada yang sebenarnya. Kesan yang sama dapat dicapai dengan selendang yang dipakai dengan baik.

3. Pakai saiz bra yang betul. Memakai coli yang terlalu kecil atau terlalu besar untuk meninggalkan payudara anda kelihatan lebih kecil daripada yang sebenarnya. Pastikan anda tidak memakai bra besar hanya untuk membuat payudara anda lebih besar, tetapi memakai bra yang membolehkan payudara anda mengangkat. Di samping itu, coli yang kurang baik boleh menjadi tidak selesa! Sebaiknya, coli harus menyokong dan mengangkat payudara, tidak meratakannya atau membenarkan mereka digantung dengan longgar. Sekiranya anda berfikir bahawa anda mungkin memakai saiz bra yang salah, minta pemasangan apabila anda pergi membeli-belah pakaian dalam masa yang akan datang. Sesetengah wanita yang menghabiskan masa bertahun-tahun menggunakan satu saiz coli mendapati bahawa selepas dipadankan semula, mereka kelihatan (dan merasa) lebih baik.

4. Gunakan bra empuk atau tolakan. Baju empuk yang baik boleh menambah jumlah yang ketara pada payudara anda sementara juga membuat payudara kelihatan lebih menonjol. Sebaliknya, tisu pendorong, boleh menambah banyak "angkat" pada payudara anda, memberikan rupa payudara yang lebih besar, penuh. Menggunakan jenis coli ini adalah pembetulan yang hebat untuk pakaian yang kelihatan baik dan hebat dengan dada yang lebih besar.
Adakah cara yang lebih cepat untuk besarkan payudara?

Jika inginkan cara lain besarkan payudara secara selamat. Maka tidak boleh tidak harus menggunakan suntikan kolagen ataupun implant.

Terdapat ramai yang melakukan implan untuk besarkan payudara. Ramai juga yang masih belum terdedah apa tu beza Filler dan juga Implan Payudara.

APA ITU KOLAGEN

Kolagen adalah sejenis protein yang terdapat dalam tubuh badan manusia secara semula jadi. Kolagen banyak terdapat pada ligamen, tendon, kulit. Bahagian lain yang mempunyai kolagen termasuklah tulang, pembuluh darah, kornea mata dan usus.

Tubuh kita sangat memerlukan kolagen untuk menguatkan pembuluh darah dan menegangkan kulit. Semakin kita dewasa atau berusia, kolagen makin berkurang. Ini mengakibatkan kuit menjadi berkedut dan pergerakan sendi semakin sukar atau meletihkan.

Untuk menggantikan kolagen di syorkan mengambil supplemen kolegen sebagai makanan tambahan.

FILLER PAYUDARA
Filler payudara adalah sejenis cecair pepejal yang di suntik tanpa perlu pembedahan. Proses tak lama. Sejam atau 2 jam. Siap!.

Tujuan filler ini sebenarnya adalah untuk menggantikan kolagen yang hilang sebelum ini dan pastinya pasangan akan lebih teransang lihat buah dada adik kembali besar, pejal dan anjal. Filler tidak akan menghilangkan deria rasa, tidak meyakitkan apabila di sentuh dan lembut macam asli.
Seolah-olah buah dada sebenar 100%. Apabila mengandung atau menyusukan bayi juga ia adalah selamat dan tak ada masalah.

IIMPLAN PAYUDARA

Implan payudara adalah struktur buatan yang digunakan untuk meningkatkan ukuran payudara. Implan payudara umumnya digunakan dalam rekonstruksi atau prosedur untuk memperbesar payudara. Kini, operasi pemasangan implan payudara merupakan operasi kosmetik yang paling sering dilakukan di Amerika Syarikat dengan sekitar 300.000 operasi pembesaran payudara dilakukan setiap tahunnya.

FILLER PAYUDARA VS IMPLAN PAYUDARA

Mana lebih elok?. Filler payudara adalah lebih murah dan lebih selamat berbanding implan yang mungkin berisiko ketika pembedahan dan mengalami risko perlu di buang atau di ganti selepas 10 tahun. Kesan filler lebih lembut dan semulajadi berbanding implan. Payudara lebih tegang dan anjal. Tiada masalah mengandung atau menyusukan anak dengan filler.

KELEBIHAN FILLER PAYUDARA SOY KOLAGEN

Di Mimi Anesthetik pakar kami lebih suka menggunakan soy kolagen untuk filler, bahan selamat dan semulajadi untuk menjamin mutu dan kualiti.

KEGUNAAN FILLER

Filler boleh di gunakan untuk menegangkan yang kendur, menjadikannya tegang, anjal dan kelihatan lebih menarik. Ia boleh di gunakan untuk hidung, tegangkan kulit wajah, tegangkan buah dada, pejalkan punggung dan sebagainya lagi. Di Mimi anesthetik kami juga menyediakan banyak rawatan lain yang mungkin sesuai untuk anda seperti rawatan memutihkan kulit Korea Whiteting.
Harga yang kami tawarkan adalah di jamin termurah di Malaysia. Kami menjamin kualiti setanding antarabangsa.

JAMINAN KUALITI FILLER MIMI ANESTHETIK

Menggunakan soy kolagen bahan semula jadi selamat
Tiada kaitan dengan kanser payudara.

Tidak menyakitkan. Proses cuma 1-2 jam. Siap dan boleh pulang.
Tempat bersih. Professional dan steril. Pelayan mesra pelanggan.

Di lakukan oleh Pakar Anesthetik berpengalaman 20 tahun dan mempunyai lesen dan tauliah dalam bidang ini.

Pengawasan prosedur di bantu oleh ahli dalam bidang perubatan untuk memastikan tiada masalah timbul dan mengelakkan apa2 kesan sampingan.

Boleh mengandung dan menyusukan anak seperti biasa selepas prosedur di jalankan.
Mendapat kepercayaan masyarakat dalam dan luar negara.

Harga jamin termurah di Malaysia. Kualiti setaraf antarabangsa.
Talian bantuan Whats App di buka bila2 masa. Mesej sahaja.
NOTE: Pakar anesthetic kami adalah wanita bertauliah dan bertahun-tahun pengalaman dalam bidang ni. Mempunyai lesen dan pendaftaran anesthetic. Mempunyai beratus-ratus testimoni real yang boleh di percayai ( rujuk blog ini pun ada contoh). Kualiti dan kepakaran kami tidak perlu di ragui lagi. Kualiti keutamaan kami, wanita cantik bermula dari diri.

Rawatan lain yang berkaitan juga di sediakan. Putihkan kulit dengan rawatan Korea Whitening, Besarkan pinggul. Dan lain2.

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

 

Besarkan Payudara Soy Collagen Filler © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair